3 Nisan 2008 Perşembe

Cep Telefonu İle Fotoğraf Çekmenin Püf Noktaları

Son zamanlarda cep telefonları için 5 MP, 7MP ve 10 MP olarak üretilen kameralar olsa da, kullanıcıların çoğu, bunlardan daha düşük pikselli cihazları kullanmaktalar. Kalite olarak, fotoğraf çekmek için üretilen dijital kameralara ulaşamasak da, birkaç önemli noktaya dikkat ederek, cep telefonumuzla daha iyi fotoğraflar çekebiliriz.Çözünürlük:Telefonunuzun çözünürlük ayarını en yüksek seviyeye getiriniz. Bu durumda büyük boyda fotoğraflar çekersiniz. Büyük boydaki bir fotoğrafın boyutunu küçülterek daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz.Fotoğraf Kalitesi:Kamera ayarlarından, fotoğraf kalitesini en iyi seviyeye getirin.


Kameranın kullanıma hazır hale gelmesi için biraz bekleyin. Cep telefonu üreticileri maliyet ve alan sınırı gibi çeşitli sebeplerden dolayı telefonlara genelde QCIF tip kamera yerleştirirler. Bu tip kameralardan tam bir verim elde etmek için, kameranızı çalıştırdıktan sonra en az 4 saniye kadar beklemelisiniz. Bu durumda daha kaliteli fotoğraflar elde edebilirsiniz.Parlaklık Ayarı:Kaliteli fotoğraf elde etmek için parlaklık önemlidir. İsterseniz kamera ayarlarından bu ayar tipini otomatik olarak seçebilirsiniz. İsterseniz de kendiniz ayarlayabilirsiniz. Güneşli havalarda parlaklık ayarını en düşük seviyeye, gece ya da karanlık ortamlarda ise bu seviyeyi en yüksek olarak seçmelisiniz.Işık:Kameranızın ortamdaki ışığı da algılayabilmesi için en az 4 saniyelik sürenin beklenmesi gerekiyor.


QCIF tipindeki kameralarla ışıksız ortamlarda elde edilen fotoğraflar kalitesiz ve net değildir. Işık olmadan gece çekim modunun bir faydası da olmayacaktır. Bu durumu iyileştirmek için flaş kullanabilirsiniz. Ayrıca ortamdaki fazla ışık da, iyi sonuçlar için size engel olacaktır. Bu yüzden ışığı arkanıza alarak fotoğraf çekmeye özen gösteriniz.Tutuş:Fotoğraf çekerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise telefonunuzu tutuş pozisyonunuzdur. Çekmek istediğiniz nesneyi ortalayın ve çekim yaparken elinizi asla titretmeyin. Bunu sağlamak için kendinizi sabit bir nesneye yaslayın ya da kolunuzu vücudunuz ile destekleyin.Diğer yapılması gerekenlerNesneyi telefonunuzun ekranında ortalayın.

Eğer bir objeye yakın çekim yaparken, normal mod ile çekim yaptığınızda, buğulu bir fotoğraf elde edebilirsiniz. Bu durumu düzeltmek için, kameranızın makro modunu açmalısınız. Makro modu, yakın çekimlerde en iyi görüntüyü elde etmek için kullanılır. Bunların dışında kameranızın lensi temiz olmalıdır. Eğer lens üzerinde leke yada buğulanma var ise yumuşak bir bezle fazla bastırmadan temizleyiniz.

0 yorum var: