3 Nisan 2008 Perşembe

Sertifika Yapmanın En Kolay Yolu

eyler artık bat dosyasını düzenlemeyle filan uğraşmak yok . Açıklamaları okuyun sonra gömülüüünn.(Eğer yanlış yerde ise veya daha önce verildiyse affola.Kilitleyebilirsiniz.) FAKAT MAALESEF SERTİFİKA DOSYASININ ELİNİZDE BULUNMASI LAZIM.BUNUN İÇİN SİTEYE ÜYE OLMANIZ GEREKİYOR. ŞU AN SİTE ÜYE ALIMINI DURDURDUĞU İÇİN, BU İŞLEMİ ANCAK SİTEYE ÖNCEDEN ÜYE OLAN GÜVENİLİR BİR ARKADAŞA İMEİ NİZİ VEREREK YAPTIRABİLİRSİNİZ.
ANLATIM:
Sertifika dosyanızı aldıktan sonra bunu sis dosyasının içine gömmeniz gerektiğini daha öncede biliyorsunuz.Bunu yapmak kimi kullanıcılara zor gelmektedir.Ancak bazı programlarla oldukça basite indirgenmiştir.Bunu öğrenmeniz sizin faydanıza olacaktır zira bu sertifikalama işlemi yukarıdaki hata mesajını veren tüm uygulamalara yapılmak zorundadır.
[IMG][/IMG]
Şimdi size bu sertifikalama işlemini nasıl yapacağınızı resimli şekilde anlatmaya çalışacağım.

SİS Dosyalarının Seritifikalanması
Öncelikle gerekli olan programları aşağıdaki linkten indirmelisiniz.
Gerekli Programları İndirmek İçin : http://rapidshare.com/files/49138567..._Tool_v1.1.exe

Programları indirdikten sonra her ikisini de(önce DevCertRequest_30.10.2006_v2.0.exe arkasından SignSIS_Tool_v1.1.exe )bilgisayarınıza kurun.Şimdi elimizde olması gerekenleri sıralayalım;

1-"cer" uzantılı imei numaramıza özel sertifika dosyamız
2-DevCertRequest programı (Başlat\Tüm Programlar\Symbian OS Tools\Developer Certificate Request)
3-Seritika dosyamızı sis dosyasının içine gömecek olan SignSIS-GUI Programı (Başlat\Tüm Programlar\SignSIS-GUI\SignSIS-GUI veya masaüstündeki SignSIS-GUI kısayolu)
4-unsigned yani sertifikalanmamış bir uygulamanın sis dosyası

işleme başlıyoruz

Öncelikle SignSIS-GUI Programını çalıştırıyoruz.Programın ana penceresi geldiğinde resimdeki kısımlarda gösterilen işlemleri yapın.
imei numaranızı yazıp sertifika ve sis dosyanızı seçtikten sonra pencerenin alt kısmındaki SignSIS! butonuna basıyoruz ve kısa bir süre sonra ekranda Successfully Signed yazılı pencere belirecektir.Bu pencereyle birlikte işlem başarı ile gerçekleştirilmiş bulunuyor.yeni sertifikalanmış sis dosyanız diğer sis dosyasının yanında belirecektir.artık yeni oluşan sis dosyasını telefonunuza yükleyebilirsiniz.herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınız.bu işlemi sertifika hatası veren her uygulama için ayrı ayrı yapılmalıdır.

0 yorum var: