3 Nisan 2008 Perşembe

Bozulan veya format atılan Harddiskten Veri Kurtarma

elam Arkadaşlar.Bu konu başıma geldi yanlışlıkla yedek sürücüm olan yerel disk(D) ye format attım.bu konuda beceriksizlerden aldığım bilgiler doğrultusunda araştırma yaptım ve adı EasyRecover
adlı bir program ile tanıştım.Bu programın fiatı bayağı pahalı,yaklaşık 500 dolar.Ben programı bulup crack ledım ve tam sürüm yaptım.isteyen arkadaşlara msn ile yollarım yada Administrator arkadaşlar ile kontak kurup onlar boarda kalıcı bir şekilde upload etsinler.Programın kullanış şekli şöyle:

1)sildiğiniz dosyalarınızın veya formatladığınız diskinize hiç bir şekilde başka bir veri koyalamayın.

2) eger windowsun kurulu olduğu diskten silinmiş ise,başka bir hard disk takıp windowsu yeni hard diske kurun ve silinen diskinizi yedek sürücü olarak gösterin.

3)programın açılışında (Data Recover) ile başlıyoruz

4)buradaki 6 seçenek 1:advanced=ileri eleted=silinen 3:format
4:Raw=çiğ 5:resume (bu önemli olan) 6:disket

5)mesela ben format attığım için ondan bahsedeyim,formata tıklıyoruz program sizin hard disklerinizi görüyor,siz hangi diskinizden veriyi kurtarmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz.
program sizin diskinizi dört buçuk saat tarıyor.

6)eger olurya işiniz makine ile arama yaparken aramayı iptal edebilirsiniz,size soracak kaydetmek istiyor musunuz diye,yes deyip kaydediyoruz,kendi ismini veriyor (ersave) siz isim vermenize gerek yok.

7)sonra tekrar programı açtığımızda bu sefer resume seçeneginden başlıyoruz,sizin kaydettiğiniz (ersave) dosyasını gösterip program kaldığı yerden armaya başlıyor.

8)arama bitti ve size LostFile dosyasının içinde hard dikte bulunan bütün verilerinizi gösteriyor,siz hangisini geri alacaksanız üstüne tıklayıp işaretliyorsunuz.

9)ondan sonra (Use Filter) kutucuğunu işaretleyip next diyoruz.

10)karşımıza gelecek sayfadan Recover to Local Drive seçeneğinden Browse kutusunu işaretleyin geri kazanmak istediğiniz dosyalarınızın kaydelileceği yeri gösteriyorsunuz
DİKKAT!!!!! gösterilen yer kurtarmaya çalışılan hard diskinden başka bir disk olacak,yani tekrar aynı diski göstermeyeceksiniz zaten program kabul etmez.

11)kurtarılmaya çalışılan verilerin büyüklüğü total sizede gösterir
sizin kaydedeceğiniz diskinizin bu kapasitede olduğuna dikkat edin.

12)isterseniz parça parçada kurtarabilirsiniz.programı kapatırken
yine size soracak kaydetmek istiyor musunuz diye.bu kaydedecğiniz (ersave) dosyası tekrar arama yapmadan direk olarak Lost File sayfasından başlayacak.

herlade anlatmaya çalışmışımdır
selamlar

program çalışırken pc ile başka bir iş yapmayın makine kilitleme yapıyor

direkt:

http://file2.mydrivers.com/tools/drive/fo-erp6.zip

flasget veya Mass downloader programları ile sorunsuz download edersiniz
Alintidir

0 yorum var: