3 Nisan 2008 Perşembe

Nokia N95 GPS harita yükleme entegre GPS ile artik bedava gule gule kullanin arkadasla

Aldığınız N95 GPS ile tamamen uyumlu ve program yüklenmiş şekilde gelmekte. Fakat haritalar yüklü olmadığı için kullanamıyorsunuz. Bu sorunu çözmek için http://europe.nokia.com/A4509271 adresinden indireceğiniz “Nokia MapLoader” bilgisayarınıza yükleyin. Bilgisayarınızın Kart okuyucusuna Hafıza Kartınzı yerleştirin ve programı başlatın. Eğer Bilgisayarınız Micro SD kartı okuyabiliyorsa zaten direk onu takıp kullanacaksınız, aksi takdirde beraberinde gelen Adaptörle kullanabilirsiniz. Bende ki makina Onuda okumak için başka bir adaptör istiyor …

Bunları yaptıktan sonra program açılacaktır. Önünüze Resimde ki gibi bir ekran gelecektir. Burada solda yer alan sekmeden yükleyeceğiniz haritaları seçebiliyorsunuz. > işaretine bastığınızda O listede yer alan tüm haritaları görebilirsiniz. Yanlarında bulunan + işaretine tıklayıp haritaları indirmek için sağ kısmı atabilirsiniz.

solda gördüğünüz gibi 2 sekmek var Maps ve Voices. Maps’te haritaları, Voicesten de Sesli uyarı sistemini indirebiliyorsunuz. İndirmek istediğiniz Haritaları ve Sesli Uyarıları seçtikten sonra En altta ki Download Düğmesine basıp indirmeyi başlatabilirsiniz. Yüklemeler bittikten sonra artık GPS’i güle güle kullanın. GPS’i kullanırken Telefonunuzun klavye kısmının açık kalmasına dikkat etmeniz daha güçlü bir sinyal almanızı sağlar. GPS alıcısı Klavye tuşlarının hemen altında yer almaktadır.

0 yorum var: