2 Nisan 2008 Çarşamba

s60 theme studio programı ve resimli anlatımı...

Arkadaşlar Series 60 Theme Studio Proğramını Bilgisayarınıza yüklemeden önce, bilgisayarınızın bu proğramı kaldırıp kaldıramayacağından emin olmak için aşağıdaki Sistem Gereksinimleri bölümüne bakınız.

Sistem Gereksinimleri :
=======================
1- Microsoft Windows XP Professional SP 2 veya Microsoft Windows 2000 Professional SP3
2- 600 MHz veya daha hızlı işlemci
3- 256 MB RAM Not: 512 MB. tercih edilir.
4- en az 50 MB boş disk kapasitesi.
5- Monitör Görüntüsü en az 16 bit colar ve 1280x1024 piksel.

Ben 1024x768 piksel ile tema proğramını çalıştırıyorum herhangi bir sorun vermiyor. Sizde aynı çözünürlüğü vaya daha yüksek çözünürlük kullanabilirsiniz.

Eğer bilgisayarınızın özelliklerini bilmiyorsanız Masaüstünde "Bilgisayarım"ı sağ tıklayıp "Genel"i tıklayarak bilgisayarınız hakkında bilgi edinin. Bilgisayarınızın özelliklerini öğrendikten sonra eğer bilgisayarınızdaki özellikler Sistem Gereksinimlerinden daha düşükse; örneğin bu proğramı yüklemek için istenilen RAM en az 256 MB'dır ve sizin bilgisayarda 256 yerine 128 ise hiç uğraşmayın proğram bilgisayarınıza yüklense dahi çok ağır çalışacak ve tema yaparken işlemler sırasında çok beklemek zorunda kalacaksınız.

Eğer Bilgisayarınızdaki Sistem Özellikleri yeterliyse zaten sorun çıkmayacaktır.256 MB Ramlı Bilgisayarlarda bazen proğram takılmalara
ve donmalara neden olmaktadır. Bu durumda İşlemlerinizi hafızaya alarak proğramdan çıkın ve tekrar kaldığınız yerden devam edin.
256 MB'lı bilgisayarlarda donmalara neden olduğu için 512 MB. ramlı bilgisayarlara bu proğramın yüklenmesi tercih edilir.

Şimdi Bilgisayarınızın özellekleri yeterliyse Series 60 Theme Studio Proğramını bilgisayara yükleyebiliriz

UNUTMAYIN! Proğramı bilgisayara yüklerken Series 60 Theme Studio Proğramı yükleme esnasında proğrama resim düzenleme proğramı ve ses proğramı tanıtılması için yüklemenin ilerlemesi sırasında proğram isteyecektir. Siz proğrama hiç bir resim düzenleme ve ses proğramı tanıtmayın. (Özellikle resim düzenleme proğramı tanıtmayın Photoshop yüklü bilgisayarlarda Series 60 Theme Studio Proğramı Photoshop proğramını otomatik olarak buluyor
öyle bir durumda photoshop proğramının ismini setup bölümünden çıkarın ve boş bırakın.)



SERİES 60 THEME STUDİO KULLANMA KLAVUZU


Şimdi tema yapmadan önce bilmemiz gerekenleri kısaca anlatayım.
Proğramın içindeyken istediğiniz resmi istediğiniz yere koyabilirsiniz. Kenarlarından tutup istenilen boyuta ayarlayabilirsiniz Fakat bu tema üzerindeki ayarlama temanın iş bitiminde çok yüksek KB lara hatta 1 MB tı geçmesine neden olacaktır onun için resimleri daha önceden ayarlayıp
küçültmeniz gerek.

Yaptığınız bir şeyi geriye giderek kaldırabilirsiniz Ctrl+Z (Clear)
Yaptığınız bir şeyi ileri giderek tekrardan koyabilirsiniz Ctrl+Y

Eğer bilgisayarınız bu Program için istenilen özelliklere sahip olmadığı halde bu proğramı yüklerseniz o zaman proğram çok ağır çalışacaktır.Özellikle bilgisayarınızın RAM'ı en az 256 MB değilse Programın ağırlığı nedeniyle arada sırada işlemleriniz orta yerinde kilitlenir kalır. Bu durumda programdan save ederek çıkıp sonra Proğrama tekrar girip Themes'i tıklayıp temanızı açıp “edit” yapın ve işlemlerinize devam edin.(Proğramın sağ üst köşesinde)

Değiştirmek istemediğiniz birimleri "EDİT" > "SETTİNGS" > "OK" > "SAVE" yapıp değiştirmeden geçebilirsiniz.

Tema görüntü sayfasının yanında bulunan menüleri açıklayayım;
ZOOM: Tema sayfasının görümününü büyütüp küçültmeye yarar. İdeal bol %200'dır.
DİM : menülerin netliğini ayarlar. Puslu yada net görüntü için ayar alanıdır.
ICON WİZARD : Menüdeki iconların netliğini ayarlamaya yarar.
COLOR : Renk seçmenize yarar.
MASK : ikinci bir renk katar.

{BURDAN}

0 yorum var: